wieczornik

Wieczornik syberyjski

Wieczornik syberyjski (Hesperis Sibirica) 

Jak powszechnie wiadomo, wieczornik syberyjski posiada wysoką zawartość olejków eterycznych, które charakteryzują się dość silnym aromatem. Znaczna zawartość kwasów tłuszczowych sprawia, że można go używać jako naturalnego środka do zmiękczania i nawilżania suchej skóry ciała. Wieczornik posiada delikatne kwiaty o silnym zapachu, a zawarte w nich składniki naturalne często wykorzystywane są do wytwarzania perfum. Wieczornik syberyjski posiada korzenie, które również zawierają cenne oleje tłuszczowe. Stosuje się je jako wspaniałe nośniki składników pielęgnacyjnych skóry w bardzo wielu kosmetykach organicznych i naturalnych preparatach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *