perłowiec japoński

Perłowiec japoński

Perłowiec japoński (Sophora japonica L.) 

Perłowiec japoński jest powszechnie stosowany w kosmetykach naturalnych i organicznych, przeznaczonych do intensywnej pielęgnacji skóry, ponieważ zawiera wiele wyjątkowych składników aktywnych o znacznych stężeniach. Uważany on jest za jeden z najlepszych substancji roślinnych, pozwalających wzmocnić skórę i przywracać skuteczność procesów metabolicznych. Perłowiec japoński zawiera również dobrze przyswajalną rutynę, która doskonale reguluje proces odnowy komórek cery i wyraźnie przedłuża ich żywotność. Ta wspaniała roślina zawiera również cenne tłuszcze, węglowodany i alkaloidy, które pozwalają na optymalne nasycenie skóry niezbędnymi składnikami odżywczymi i utrzymanie właściwego poziomu nawilżenia skóry. Ekstrakt z perłowca japońskiego wykorzystuje się najczęściej w kremach i serach przeciwzmarszczkowych typu Anti-Age.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *