łopian

Łopian

Łopian (Lappa Seed)

Roślina ta znana jest często z oleju, który wytwarza się z jej korzenia.  Łopian jako składnik aktywny kosmetyków naturalnych i preparatów zdrowotnych może być stosowany w celu poprawy struktury i siły włosów. Skład oleju łopianowego stanowi kompleks wielu niezbędnych witamin, olejków eterycznych, aminokwasów i tłuszczy.  Łopian jest stosowany jako skuteczny sposób na pozbycie się wielu problemów podczas codziennej pielęgnacji włosów, dlatego stosuje się go w wielu szamponach i odżywkach. Doskonale wzmacnia, zapobiega wypadaniu i łamliwości włosów, a także nadaje im zdrowy połysk i przywraca naturalną siłę. Nie mniej stosowanie oleju z korzenia łopianu daje skórze ciała i paznokciom również bardzo wiele korzyści.  Sprawia, że paznokcie stają się znacznie mocniejsze, mniej podatne na pękanie, a skóra wyraźnie bardziej miękka i delikatna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *