krwawnik pospolity

Krwawnik pospolity

Krwawnik pospolity (Achillea millefolium) 

Roślina ta występuje dość powszechnie i nie ma konkretnego obszaru wegetacji. Ponieważ krwawnik doskonale przystosowuje się do każdych warunków można go spotkać na rozległym terenie euroazjatyckim. Jako składnik kosmetyczny najczęściej stosuje się ekstrakt z kwiatów. Zawiera on znaczne ilości  witaminy C i witaminy K, karotenu , żelaza i magnezu. Krwawnik zapewnia dostarczenie organizmowi pełnego zestawu bardzo skutecznych i naturalnych składników zdrowotnych i pielęgnacyjnych, zapewniających szybkie gojenie się ran, przywrócenie odbudowy struktury skóry oraz aktywowania procesów regeneracji komórek skóry. Stanowi on bardzo cenny ingredient wielu kosmetyków organicznych i naturalnych do codziennego użytku. To niepozorna roślina o wielkiej mocy leczenia i uzdrawiania.

One thought on “Krwawnik pospolity”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *