Korkowiec amurski

Korkowiec amurski

Korkowiec amurski (Phellodendron amurense Rupr.)

Korkowiec amurski jest zupełnie wyjątkową rośliną, z której każda część posiada swoje naturalnie korzystne właściwości. W liściach znajduje się bardzo duża ilość olejków eterycznych, natomiast w korzeniach można znaleźć bogactwo witamin oraz alkaloidów, składników o działaniu bakteriobójczym. Korkowiec amurski można z powodzeniem wykorzystywać w całości, w celu wytworzenia naturalnego ekstraktu roślinnego. Zastosowany w kosmetykach naturalnych umożliwia delikatne rozjaśnienie skóry, przywrócenie jej naturalnego nawilżenia oraz niezbędnego zabezpieczenia przed dzienną ekspozycją skóry na działanie środowiska zewnętrznego. Ekstrakt z korkowca amurskiego zapewnia aksamitną delikatność i pomaga chronić skórę przed wszelkiego rodzaju infekcjami. Doskonale sprawdza się jako składnik kremów, balsamów i mleczka do ciała.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *