głóg

Głóg

Głóg (Crataegus Pentagyna) 

Jak wiadomo kwiaty głogu są bardzo użyteczne ze względów leczniczych i pielęgnacyjnych. Zawierają bogactwo cennych olejków eterycznych, kwasów organicznych i witamin. Głóg to także owoc, które również zawierają znaczące ilości składników mineralnych, chętnie wykorzystywanych w kosmetykach naturalnych, głównie takich jak taniny i tłuszcze, ale także wiele innych. Stosuje się go w produktach do pielęgnacji wrażliwej skóry, gdyż doskonale usuwania wszelkie podrażnienia i zapewnia delikatną miękkość.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *